lauantai 9. elokuuta 2008

Hurmaavia kuopiolaisia nassikoita

Pikku Pietarin piha
Tammenrannan kesäteatteri
Kuopio
Kirjoittanut Aapeli
31.7.2008

***1/2

Savolaisen kesäteatterikauden päätteeksi kävimme katsomassa paikallisnäytelmänä pidettävän Pikku Pietarin pihan.Tämä oli sellainen harmiton kesäteatterikappale, jonka tarkoitus oli varmaan syventää yhteisten juurien tuntemusta.

Esitys perustui siihen, että oli löydetty koko joukko kyvykkäitä ja halukkaita pikkupoikia ja vähän tyttöjäkin. Ja hyvinhän se meni. Itse asiassa lasten näytteleminen oli tasaisempaa kuin aikuisten.

Tammenranta on hienolla paikalla, pienen vesivoimalan äärellä. Oikeastaan olisin halunnut tietää siitä enemmänkin, ihan tuntui kuin vesivoimalan vierellä olisi ollut yksityinen kotitalo. Mikähän historia paikalla on?

Näytelmän lavasteet olivat kunnianhimoisesti rakennetut ja hienot. Näyttämö oli aika suuri ja varsinkin leveä, eikä näyttelijöillä ollut poskimikrofoneja. Melkein tuntui, että ne olisivat olleet paikallaan, kun ilmaisu vähän hukkui huutamiseen. Ihan paras näyttelijä oli Harakan akkaa esittänyt nainen, aikuispääroolit jäivät vähän ohuiksi.

Keskinkertainen arvio keskinkertaisesta näytelmästä, keskiarvon yläpuolelle arvio nousee lavastuksen ja teknisen toteutuksen ansiosta.

Ei kommentteja: